Održana letnja škola statistike (6-9. jul)

U okviru implementacije Evropskog društvenog istraživanja Nacionalni tim Srbije je organizovao letnju obuku za njegove članove ali i za sve one, mlade istraživače iz oblasti društveno humanističkih nauka koji su imali želju da nauče nešto više o samom procesu prikupljanja, obrade i analize podataka. Letnja škola je počela 06.jula, a otvorio ju je Nacionalni koordinator Evropskog društvenog istraživanja, dr Dragan Stanojević. Otvaranju letnje škole je prisustvovao i dr Martin Dietz ispred projekta PERFORM koji je podržao proces priključivanja Srbije ESS-u.
Jedno od predavanja je održao i profesor Peter Farago, profesor na Univerzitetu u Lozani i prethodni direktor FORS-a (Švajcarski ekspertski centar u oblasti društvenih nauka).

Letnja škola je zatvorena 09.jula a u toku tri dana obuke svi učesnici su imali priliku da se upoznaju sa različitim savremenim metodama prikupljanja i obrade podataka poput CAPI metoda i SPSS programa.

Osnovna zamisao iza organizovanja letnje škole jeste jačanje kapaciteta istraživača u oblasti društveno-humanističkih nauka u Srbiji što je ujedno i jedan od ciljeva samog priključivanja Srbije ESS-u.